flamingorosa.blogg.se

I´m writing and singing about what moves and motivates me. Join my journey in the search for something bigger!

Bowling och tacksamhet

Kategori: Everyday

Kom just hem från en av såna dagar där allting bara känns rätt och där du älskar att du har det du har. 
Var tacksam för ditt liv! 
Idag har jag och min kära familj varit och bowlat. De hämtade mig efter jobbet och sen åt vi en megasuperduper god buffé innan jag piskade dem på bowling! Det var så klart att det var god mat och bowla är alltid kul men för mig är det tanken bakom det som gör det så fantastiskt. Att vi alla skulle göra något tillsammans, att de tagit sig tid att boka in och att de ville göra detta med oss, det är det som värmer i hjärtat!
 
Jag bara älskar hur mitt liv ordnat upp sig, jag bor med världens finaste människor, går den utbilningen jag vill gå, har ett jobb och jag sätter mig själv i främsta rummet nu.

Inte som en egoist, utan mer som en självuppskattare mot mig själv. Jag värdesätter mig själv och tänker efter extra noga innan jag gör något förhastat som inte gynnar mig. Det är lätt att hamna i självdestruktivitet eller att man sätter andra främst för att det är lättare. Då ursäktar ni er för de ni är, det får inte hända! Klart att ni ska tänka på andra också men känn efter, gör du detta för att du vill göra det för någon annan eller för att det är lättare än att sätta dina egna behov främst? 
 
Jag får 100% stöttning i detta, pratar och berättar allt för min familj för att de ska hjälp mig att hitta den rätta vägen. Man kan inte göra allt själv...
Iallafall här kommer en bildbomb från bowlingen (= 
 

Jar of hearts

Kategori: Music

Godmorgon! 
Jag har hittat en ung söt tjej som sjunger superfint och jag tycker denna låten är superfint spelad med stämmor och skön rytm. Idag blir det jobb. Jag är sjukt trött och idag hade jag bara velat ta det lugnt men jag vet att efter jobb kommer det kännas som jag gjot något vettigt av min dag, men det är klart att sängen lockar...

Vi höres efter jobb, ha en mysig morgon och lyssna på denna låten. Underbar. 
 
 

Morsning korsning!

Kategori: Everyday

Hejsan! Efter en riktigt stadig frukost och en lugn morgon är jag redo för jobbet! Hoppas att det kommer lite mer folk än förra helgen, vinterhalvåret är ganska segt på caféer...

Vad ska ni göra idag?
Vi hörs efter jobbet bloggisen! ❤

Kramizar

Dagens sminkning:

Feeling good!

Kategori: Music

I got really inspired this evening! This song brings out my bad side, I really love to sing it and what it does to my voice. I just play the guitar, i know it isn´t perfect but i don´t like when the music has no soul in it. I want it to feel real!
I really need to sleep but i´m in music-mood. This is my song-writer night. This is when the words just come out, but i´ve got work to do tomorrow... See you in the morning! 
 
Until then, take a look at this! 
 
 
 
Helt sjukt vad jag blev inspirerad ikväll, sången kom, känslorna kom och jag fick till det helt enkelt. Jag vet att jag borde sova men det är nu jag ska skriva musik, det är detta humöret jag ska utnyttja. Men jag jobbar imorgon, annars hade jag SÅ gärna suttit uppe med papper, penna och gitarr! Tagga gymmet på söndag! 
Godnatt, kolla gärna på videon och tyck till! (=
 
XOXO FLAMINGOROSA

Skyr: Nyttigt & Gott

Kategori: Recipes and healthy food

SKYR?

Idag var jag superhungrig efter gympalektionen för jag hade slängt i mig frulle på springande fötter. Jag har svårt att gå upp på morgonen... När jag slitit på gymmet behövde jag dessutom näringen jag brytit ner på passet. Jag gick till Coop för att köpa något näringsrikt och nyttigt. Jag hittade skyr. 15 kr. Har alltid velat testa det men aldrig riktigt fått chansen. Jag hade inte heller ätit så bra med proteiner denna veckan så att kompensera med en liten proteinbomb skadar aldrig! 
 
Vad är Skyr?

Skyr är en yoghurt som ursprungligen kommer från Island, där den ätits i över tusen år. Den är naturligt fettfri, nyckelhålsmärkt och är rik på proteiner vilket gör den till ett mättande och nyttigt mellanmål.

Hur görs Skyr?

För att framställa skyr används skummjölk som syras med en speciell SKYR-syrningskultur. Mjölken skiktas sedan i flera omgångar där vatten och mjölksocker (kolhydrater) filtreras bort. Kvar finns en koncentration av de nyttiga mjölkproteinerna. Denna process gör att det är 3 gånger högre proteinhalt än i en vanlig yoghurt. För de olika smakerna tillsätts en bärrik sylt.

Hur smakar Skyr?

Den har en yoghurtliknande konsistens men är klart mer mättande tack vare sitt rika proteininnehåll. Den lite sträva, syrliga men ändå söta smaken känns äkta och genuin. För att förhöja smakupplevelsen tillsätter vi äkta bär. Skyr finns i fyra smaker; vanilj, hallon & granatäpple, blåbär och jordgubbar. Skyr är ett bra tips på mellanmål.

Jag testade Skyr med smak av blåbär, den var god och den mättade direkt! 
 

Blåbär

Blåbär är goda små bär och väldigt nyttiga då de innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler

och är en populär smak bland mellanmål.

Ingredienser Skyr Blåbär:

Skummjölk, blåbär 5%, socker 5%, naturlig arom, syrningskultur.

 

Näringsinnehåll Skyr Blåbär:
  per 100 g: per portion (160 g):
Energi 320 kJ (75 kcal) 520 kJ (120 kcal)
Protein 10 g 16 g
Kolhydrat 8,5 g 14 g
varav sockerarter 8,5 g 14 g
Fett 0,2 g 0,3 g
varav mättat fett 0,1 g 0,2 g
Kostfiber 0,3 g 0,5 g
Natrium 0,04 g 0,06 g
Kalcium 97 mg (12 %*) 155 mg (19 %*)
*av Rekommenderat Dagligt Intag
 
Kylvara: +2°C - +8°C Vikt: 160 g

Varför är protein bra?

Proteiner är byggstenar i kroppen och ingår i kroppens alla celler. De behövs för uppbyggnad och reparation av kroppen och är viktiga beståndsdelar i våra muskler. Proteiner ingår även i hormoner och viktiga delar av immunförsvaret och är därför nödvändiga för hela kroppens funktion. Protein är, tillsammans med kolhydrat och fett, en av kroppens energikällor och anses vara den mest mättande energikällan.

Tack vare den speciella tillverkningsmetoden är Skyr naturligt rik på mjölkprotein. Hela 53% av energin i Skyr kommer från protein och en portion Skyr innehåller 16 g protein.

Hur kan Skyr vara naturligt fettfri?

Skyr tillverkas av fettfri skummjölk.

Vad är skummjölk?

Skummjölk är mjölk där fettet har separerats bort.

 

Hur mycket socker finns det i Skyr och varför?

Skyr är nyckelhålsmärkt och innehåller 8,5 gram kolhydrater per 100 gram. 3 gram kommer från laktosen i mjölken, 5 gram kommer från sylten och resterande 0,5 gram kolhydrater kommer från bären. En portionsbägare (160 gram Skyr) innehåller 14 gram kolhydrater.

Den är lite dyrare än många andra vanliga mellanmål, varför?
Det går åt tre till fyra liter mjölk för att tillverka en liter Skyr vilket innebär att kostnaden för mjölkråvaran därmed blir 3-4 ggr dyrare än ”vanlig” yoghurt.

 

För er som vill äta lite nyttigare och hålla er mätta längre så borde ni testa skyr som mellanmål, man får dessutom en praktisk liten sked till paketet. And you´re good to go! Det enda negativa jag kan tänka är att man kanske hade velat ha ett större paket så man kan ha det hemma till frukost. Det blir dyrt att köpa paket för paket, hade gärna haft det i lika stor förpackning som mjölk tex.

SMAKA & NJUT! Både gott och nyttigt! 

 

 

Källor: 

http://skyrsverige.se/vara-produkter/

 http://skyrsverige.se/historien-om-skyr/

http://skyrsverige.se/varfor-ar-protein-bra/

Thank god it´s friday!

Kategori: Everyday

Praise the lord, it´s friday! 
We allways cook the dinner together on fridays, we make it extra cozy and we sit a long time at the table and talk about the week that has gone by. I think that´s very important and it´s a perfect ending of the hard week. Now i´m ready for weekend. It´s my last days that i work this saturday and sunday and it´s sad. I´m pretty sure that i´m going to be bored to the bones the coming weekends. I have t go to the gym a lot! 
This week has gone by very fast and i´m happy with my progress! I made it to the gym three times this week, i have cought up my homework and i´ve had time to be with my friends too! 
Now i´m up for a pleasant night with my family, i´m going to play the guitar, maybe play some parlor game and just hang out with the best people in the world. 
What are you doing this friday evening? 
 
 
Fredag fredag fredag! 
På fredagseftermiddagarna lagar vi alltid maten tillsammans, vi äter oftast något lite "finare" och vi sitter  länge vid bordet och pratar om veckan som gått. Jag tycker det är viktigt att ha lite sådan tid med familjen och sen är det ett perfekt slut på den slitsamma veckan. Jag välkomnar helgen! Detta är sista helgen jag jobbar på två månader och jag är helt säker på att jag kommer bli uttråkad så in i de kommande helgerna, jag får helt enkelt dra till gymmert stup i kvarten! 
Jag är nöjd med veckan som gått, jag har varit på gymmet tre gånger, kommit ikapp med skolarbetet och ändå hunnit med att vara med kompisar! 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med familjen, jag ska spela gitarr, vi ska kanske spela något spel och bara umgås med de finaste personerna på jorden! 
Vad gör ni en fredagskväll som denna? 

Redan fredag?

Kategori: Health and happiness

HAJ BLOGGISEN! ❤
Hade gympa i skolan idag och jag fick en liten runda på gymmet, körde mage, rygg, axlar, bröst och kondition. Jag testade en trappmaskin, det var verkligen som att gå i trappor och ett varv var tio våningar... Men det så skönt att känna att jag har tränat tre gånger denna veckan på gym, jag börjar komma igång på riktigt. Nästa vecka ska jag satsa på kosten också så jag får fulländat resultat. Jag har precis haft matte och nu är det dags för lunch. Efter skolan ska jag hem och skriva musik :)

Hur är er dag?
Xoxo Flamingorosa ❤

Inspiration

Kategori: Everyday

Mitt lilla godnatt-inlägg (=
 
Jag är motiverad, inspirerad och har fullkomliga ambitioner. Jag växer mer och mer dag för dag, vågar kolla folk i ögonen mer och mer, skäms inte lika extremt för mig själv på samma sätt längre och jag vill påverka er där ute. Spelar ingen roll hur många som läser, bara att den personen som läser blir berörd eller road av det jag skriver. Påverkad.
 
Jag är en enorm tänkare, tänker på allt mellan himmel och jord varje dag, analyserar, reflekterar, inspireras och motiveras varenda dag! Det kan vara samhällsbetingat, handla om orättvisor, humoristiska händelser, snygga kläder, bra musik, hälsa, träning, kost, en nybakad kaka, kärlek, dans ja allt.
Jag vill dela med mig, visa er, inspirera och motivera er på alla sätt jag kan.
Jag har alltid skrivit otroligt mycket texter och dikter för att få ut mina känslor. Här kommer jag utveckla mitt sätt att nå ut till er, jag provar mig fram och ser vad som fungerar bäst. Jag tror inte jag ska tänka på kvantitet utan på kvalitet. Vill ändå blogga regelbundet... Ni som tittar in här, vad vill ni läsa, höra och se? Vill ni ha frågestunder, se någon video där jag sjunger, mer foton, mode-inlägg, långa texter om världens orättvisa, recept, hälso-inspiration? 
 
Jag vill ge er allt.Jag vet att jag kanske inte kan det men jag ska ge mig fan på att försöka. Blogga blogga blogga! 
 
 
 
En liten bild på när jag var liten (=

Halo

Kategori: Music

This was y Christmas gift to my dear aunt and her husband. They're my saviors and the only people I can rely on in this world. I wouldn't be where I am today if it wasn't for them ❤

This is my new channel, I had one before but i thought that it would me more serious if I created a new one and that it would be a fresh start. I hope you like it, subsribe and comment. It would mean the world to me! 

Lots of love 

http://youtu.be/I4GSIzGFYi0

http://www.youtube.com/user/flamingorosaofficial?feature=watch

 

Det här var min julklapp till min moster och hennes man, det är de personerna som betyder mest för mig! De är mina räddare i nöden och jag vet inte var jag hade varit utan dem. Jag gjorde en ny youtube-kanal, den är direkt kopplad till bloggen med samma namn och jag tänkte att det hade varit en liten fräsch start och ett sätt att sätta en seriös prägel på det. Jag hoppas ni gillar videon, prenumerera och kommentera gärna, det hade betytt allt för mig! 

Ha en bra kväll, godnatt! 

 

Sleep, eat and exercise

Kategori: Inspiration and motivation

It's all about the routines. To have the result and the transformation you crave you have to focus, plan and work real hard. Experiment and find your way to do it, as it suits you and you life. It's great with slow progress too, everything can't happen at the same time. My tip is to eat regularly, sleep at least eight hours per night and do the things you love, including a big cup of exercise! Laugh, love and do the best you can in every situation! It's okey with mistakes and bad days as long as you don't forget who you are and what you're capable of!

XOXO Flamingorosa

I just killed my workout!

Kategori: Health and happiness

ENGLISH:
Feel so good right now! I was in the gym the whole evening and I pushed myself to the limit. Ran for 62 minutes and then I did some hardcore strength. I did a whole-body workout today and I´m so high on all the endorphins! The funny thing was that I didn´t wanted to leave the gym. I could exercise forever... Thats how it should feel when you´re working out, that you´re on the top of the world and that you can do anything. Keep on fighting! You will get there! 
 
 
SWEDISH:
Jag mår så fantastiskt bra just nu! När jag tränar känner jag mig levande på riktigt, jag får ett självförtroende och en beslutsamhet som jag inte har någon annanstans. Vill hela tiden överträffa mig själv och jag pressar mig tills jag är helt utmattad. Sen kommer endorfinerna och det känns som att flyga på moln, att vara förälskad och fulländad. Låter kanske konstigt men när du väl hittat den där känslan så finns det ingenting som stoppar dig! Du har hela världen i dina steg och i din styrka. Jag blir peppad på livet när jag mår så här bra, jag vill utveckla mig, lära mig mer och övervinna alla mina rädslor. Bli den bästa versionen av mig själv. 
 
Nu ska jag sova, godnatt alla där ute! <3 
 
 

Time to focus on the music?

Kategori: Everyday

ENGLISH:
Today I got the message that I´m no longer needed on the cafe I´m working at. At least not for the next two months. I´m unsure how to feel, I just felt that I´d catched the routines, that i was comfortable and happy with what I did. I´m not the lazy girl, I like to get things done and if i don´t, there´s a risk that I just slack around... That´s not what i want!
Maybe I should focus on the music, I mean really get in for it? I have many passions and it´s hard to figure out wich one makes me the happiest. Right now I´m trying to figure out to do the rest of my day and evening. Restless? Oh yes! 
 
 
SWEDISH:
Idag fick jag reda på att jag inte ska jobba följande helger, två månader framåt. Helgen som kommer nu är min sista på två månader! Jag kommer sakna det och dessutom är jag jätte-rädd att jag ska bli rastlös och deppig när jag inte har någonting att göra av helgerna på. Jag vet att det låter konstigt, men jag gillar rutiner och struktur på mitt liv. Det gör allting så mycket roligare och mer meningsfullt. 
Jag funderar på att satsa på musiken, verkligen satsa. Jag fick ju studio-material i julklapp men eftersom jag jobbat varje helg och gått i skolan så har jag inte hunnit pilla på den ens. Jag har blivit så förtrollad av jobbet, det har blivit en av mina nya passioner. Sen har jag den orientaliska dansen, musiken och skrivandet som passion också. Men bakning, matlagning och bageri/konditori-branchen är det som jag vill jobba med när jag blir vuxen. Känns lite tråkigt men kanske är det bra att jag kan satsa på musiken och träningen de kommande åtta veckorna? Jag kanske ska tänka så istället? 
 
LOTS OF LOVE!

Felicia 
 
 
 
 
 

Energy

Kategori: Everyday

Good morning guys!
I have natural science right now and we're discussing about different kinds of energy. I could need some energy right now, I'm so tired!

Today I'd plans to meet up my dear friend Sally for a spinning-class after school but now I found out the class was full booked and that you needed to reserve a spot. Maybe, I will go to the gym anyway but right now I just want my pillow and my warm cuddly bed...

All along it was a fever

Kategori: Everyday

ENGLISH As it says in the header in swedish
"I´m writing and singing about what moves and motivates me. Join my journey in the search for someting bigger!"
 
 That´s was this is, I´m on the way to someting bigger and better. This is my life, my time and it´s time for valuing and improving my self. Are you with me? On this blog you will read about my life, my goals, my struggles   and my thoughts. A little about everyting. I´m interested of health, exercise and healthy food. I love writing, singing, dancing and smiling! i´m on my way finding out what happiness is, how to get it and never let it go. 
 
 
 
Som sagt, mitt alter ego och jag är påväg på en resa jag aldrig kommer glömma. Detta är min tid och det är dags att värdesätta mig själv. Är ni med mig? Här kommer ni få läsa lite av allting som värmer mig lite extra i hjärtat! Jag vill helt enkelt blogga, no strings attached, jag skriver när jag skriver och jag sjunger när jag sjunger. Tänker på kvalitet isället för kvantitet. 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Everyday

Mitt första inlägg.