flamingorosa.blogg.se

I´m writing and singing about what moves and motivates me. Join my journey in the search for something bigger!

Tjolahopp! ❤

Kategori: Everyday

Hejhejhej Felicia här :)

Jag har haft fullt upp med att jobba efter skolan så jag har inte kunnat skriva för jag har däckat i sängen sekunden efter jag kommit hem. Idag är det sista dagen jag har utbildning men det har varit roligt och lärorikt!
Här kommer lite bilder från dagarna, lite mat så klart och lite annat också 🎀

Den sextonde veckan på året 2013

Kategori: Everyday

Jag tänkte skriva om min händelserika vecka, jag hade velat att alla mina veckor skulle vara såhär fullproppade med massa kul, krävande och inspirerande!
 
Måndagen började med ett grymt pass på gymmet, jag fick en sådan knäpp adrenalinkick att jag satt och sjöng för full hals på min cykel på vägen hem. Brukar aldrig våga men jag kände bara att det var dags att lätta på rösten lite. Tisdagen hade jag ett två timmars långt möte, jag hann ändå att söka jobb och dela ut CV:n. Vi i min projektgrupp slet som in i för att få klart vårt treveckorsprojekt. Onsdagen pluggades det för fullt hos mig efter skolan, vi lagade en underbar tonfisksallad och innan det hade jag hämtat kidzen på dagis/skolan och jag tog med dem till lekplatsen. Det var soligt och varmt, vi spelade fotboll, hoppade långrep och busade i klätterställningen. Torsdag morgon var jag och mina vänner med i ett kort radiorepportage där vi fick prata om projketet, vi blev utvalda av lärarna!
Torsdagen avslutades i solen med massa godsaker med de finaste vännerna och fredagen slutade jag jättetidigt så jag hann med att dra till gymmet för magpass, leka miljövänlig hemmafru genom att handla mat och sen cykla med tre fulla tygkassar hemåt, hämta barnen och förbereda middag till mig och min älskade Cest. Det blev också en riktigt lyckad dag. lördagen skämde jag bort mig själv med favvo-frullen, en löprunda och ett härligt bad med ansiktsmask. Efter det kom min vackra vän Amanda, vi satte oss och solade efter vi ätit den gudomliga lunchen. Eftermiddagen och kvällen satt jag bara och latade mig, jag kröp till sängs tidigt. Idag vaknade jag av mig själv peppad inför benpasset. Jag mötte upp min fina och underbara Yrsa som jag inte träffat på nästan ett år. Vi fick till ett riktigt grymt pass och efter det kurrade våra magar i väntan på vår bokade brunch på mitt "jobb". Efter det åkte jag till mormor och morfar för att äta middag där, sedan åkte morfar och jag hem med barnen och jag fick bada dem. Det var så mysigt att sitta och spela gitarr sjunga och busa med de små kidzen. Det blev en superduperhimla-mysig och rolig vecka detta. Nu laddar vi batterierna inför nästa vecka. Kommer ha utbildning som sagt men jag ska försöka uppdatera bloggen, den är också min älskling. 
 
Check!
x Sökt jobb/Lämnat CV
x Tränat gym 3 ggr
x Konditionstränat
x Lagat nyttig mat
x Haft superkul med barnen på lekplats & i badet
x Träffat saknade vänner
x Skämt bort mig själv
x Laddat batterierna 
 
 

Att glömma planeringen är som att planera att glömma den!

Kategori: Health and happiness

God kväll alla kära!
 
Som sagt i rubriken, det finns många som skyller på att de inte har tid att träna eller äta hälsosam mat. Jag kan förstå en fembarnsmamma men jag kan inte förstå de som klagar över att de inte har tid när det enda sättet att lösa problemet är att skapa tid. Jag har en femtomtimmars utbildning uppdelade på tre kvällar nu i veckan inför mitt jobb som jag gladeligen fick. Det gör att jag både ska gå i skolan och jobba denna veckan men jag ger mig fan på att jag ska träna ändå och att jag inte ska slösa massa pengar på mat som inte är bra för min kropp bara för att "jag inte har tillräckligt mycket tid och måste stoppa i mig något". Envis som fasen är jag. Så jag ställde mig och gjorde en enorm sallad som ska räcka till middag till alla tre kvällarna och jag förberedde knäcke med en burk keso så att jag är fit for fight som man säger, eller?
 
Jag stekte svamp, skar upp grönsaker, hade linser och bulgur över från middagen i fredags, lade till tonfisk, kokade två ägg och jag gjorde också en fantastiskt god dressing på kvarg som jag skulle ha till salladen.
 
Ingredienser till sallad:

Champinjoner
Sparris
Vitkål
Squash
Ruccola
Coctailtomater
Isbergssallad
Avokado
Morötter
Bulgur
Tonfisk
Gröna och röda linser
Ägg
 
Ingredienser till dressing:
 
Kvarg
Pressad citron
Torkad dill
Vitlök
Citronpeppar
Rödlök 
Salt & peppar
 
 
 
                                
 

Burnin legz

Kategori: Exercise

Kom hem precis hem från brunch och benpass, hur härlig början på en söndag som helst! Jag gjorde rekod i både squat, leg extension, leg curl och leg press, känns mycket bra! Nu ska jag dra hem till kära mormor och morfar! (= Ha en bra kväll! 
 
Seated legpress (benen mycket isär, tårna pekande utåt) 102 kg 10x4
Seated legcurl 61 kg 10x4
Leg extension 61 kg 10x4
Squat i smith ass to the grass 40 kg 10x4
Standing calf raise 25 10x4
Abductor 10x4 utåt 50 kg, inåt 41 kg 
 

20130421 frulle

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon! 
 
        
 
 
 
 

Min frukost består av gårdagens rester från de underbara pannkakorna och en skål med havregrynsgröt toppad med banan-proteinfluff och jordnötssmör. Jag ska rusa mot gymmet men först ska jag möta upp en mycket saknad vän som ska följa med och köra gärnet idag. Idag blir det ben! 
 
 
 
 

Vaniljplättar|Banan-proteinfluff|Bär-froyo

Kategori: Recipes and healthy food

God kväll, jag vilar upp mig inför nästa vecka med jobb, nationella och plugg. Idag bjöd jag min vackra vän på lunch hemma hos mig i solen. Jag ville testa något nytt och det resulterade i vaniljplättar med antingen jordnötssmör, bananproteinfluff eller bärfroyo som topping. Jag lade till frukt också. Det blev en riktig höjdare, det var väldigt mättande och det kändes väldigt tryggt att det var något nyttigt som jag stoppade i mig, trots att det var så gott! 
 
 
Recept på pannkakorna/plättarna (1 portion):
 
x 1 dl havregryn
x 1 tsk bakpulver
x Ca 1/2 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
x 1 ägg
x 1 dl mjölk
 
Mixa havregrynen till ett mjöl, tillsätt alla andra ingredienser och rör om till en slät smet. Nu är det dags att sätta på plätt-gärnet, lägg fett i (jag använde smör) annars bränner de fast. Det är dags att vända på de när de bubblar på ovansidan! 
 
KLART!
 

Recept på banan-proteinfluff (1 portion):
 
x 1 äggvita
x 1/2 banan
 

Vispa ägget så hårt att du kan vända bunken upp&ner utan att äggen rinner ner. Mixa bananen för sig och vispa sedan ihop med ägg-fluffet.
 
KLART! 
 

Recept på bär-froyo: (1 portion)
 
x ca 100 g kvarg/turkisk yoghurt
x 1/2 banan (sötning)
x 100 g bär, valfritt (Jag använde Ica:s bärmix)
 

Mixa allting så det blir som en smoothie, in i frysen i några timmar. Kallt, nyttigt och uppfriskande! 
 
 
 

Rip löparskorna

Kategori: Health and happiness

Jag kom iväg och sprang, det var lite extra jobbigt idag men jag pumpade på. Efter 6 km sved det till ordentligt i fötterna, ajajaj blåsor...
Varje steg gjorde fruktansvärt ont och det var jobbigt att ens ta mig hem på fötterna. Jag hade hellre gått på händer.
 
Jag antar att mina älskade löparskor är kaputt, de går inte att springa i längre så idag tillägnar jag mina tankar på alla löparstunder jag haft i alla väder och humör. Jag har sprungit ut min sorg, glädje, ilska och min rastlöshet. Mina skor har alltid funnits där som en påminnelse att "efter du tagit dig ut med mig på fötterna kommer du genast må bättre". Nu är det dags att köpa nya raringar, jag hoppas att de skänker mig lika mycket glädje och stöd som mina förra. Tro det eller ej, det är faktiskt en liten sorg att lägga de ifrån mig. 
 

20130420 LÖRDAGSMYSFRUKOST

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon härliga och soliga lördag! 
 
Idag vaknade jag av mig själv, har sovit gott och är redo inför en riktigt underbar lördag! Jag tänkte springa milen idag, långdistans med andra ord men just nu sitter jag i sofan med musik musik på och frukosten bredvid mig. Perfekt start på dagen! 
 
Det blev favo-gröten (havregrynsgröt toppad med bananoch jordnötssmör) och en skål blandning av keso, kvarg stevia, kakao och bär. YUM! 

Fredagsträning!

Kategori: Exercise

Jag fick slutade tidigare igår vilket gjorde att jag hoppade upp och ner för då kunde jag dra till gymmet innan jag skulle hämta kidzen!
 
Jag körde ett mag-pass
 
Abdominal (korta & snabba) 10x32 kg, 10x36 kg, 10x41 kg
Kettlebell rysk twist 10x16kg, 10x16 kg, 20x16 
Kettlebell avfällningsrodd 16 kg 10x3/ sida
Rotary torso 25 10x3/ sida
 
 

Tjohoiooii

Kategori: Everyday

Projektet är över!!! 😚❤

Fredag morgon!

Kategori: Everyday

Godmorgon! Det är redan några som tittat in, det glädjer mig! <3
 
Idag har jag avslutet på projektet sedan ska jag ha en riktig höjdarkväll med min bästa vän Celeste. Ska bli najs, om jag slutar tidigare kommer jag hinna dra till gymmet. Kroppen ville igår men jag var helt slut. 
 
Jag hoppas ni får en härlig dag i det soliga vädret! 
 
 
4

Fredag morgon!

Kategori: Everyday

Godmorgon! Det är redan några som tittat in, det glädjer mig! <3
 
Idag har jag avslutet på projektet sedan ska jag ha en riktig höjdarkväll med min bästa vän Celeste. Ska bli najs, om jag slutar tidigare kommer jag hinna dra till gymmet. Kroppen ville igår men jag var helt slut. 
 
Jag hoppas ni får en härlig dag i det soliga vädret! 
 
 
4

GYM-ABSTINENS!

Kategori: Health and happiness

 
Jag sitter i skolan, har fett mycket gym-abstinens. Fick en komplimang idag om att jag såg fastare ut och att min vän tyckte jag gått ner i vikt. Mitt hårda arbete börjar synas antar jag. Men glöm inte var glada och njut av livet, det är det viktigaste! <3
 
 
 

Vad gör jag uppe?

Kategori: Thoughts

Har haft väldigt svårt för att somna i flera nätter. Ligger och drar mig, vänder på kudden om och om igen men ingenting hjälper. Försöker sjunga mig till sömns men inte hjälper det heller. Inte konstigt att jag kommit sent till skolan varje dag denna veckan...
 
Är helt SLUT...
 
När jag dansade magdans med finaste brorsan <3

Pruttljud

Kategori: Everyday

 
 
Det blir pruttljud istället, vi bankar huvudet i väggen och sliter vårt hår. Snart är det över, snart är det över...

En härlig eftermiddag med kidzen

Kategori: Everyday

Haj alla där ute, najs väder? Tycker jag iallafall!
Efter skolan letade jag jobb och sedan hämtade jag kidzen, mina fina kusiner. Vi drog till en lekplats med bollen under armen för att leka i solen. Det var så himla längesen jag fick chansen att vara så spontan och det är mycket lättare i värmen. 
 
 

Projekt skratt!

Kategori: Everyday

Det är sista slutspurten på min grymma grupps projekt, vi är så stressade att vi skrattar och gråter om vartannat och det är underbart att jag är med mina kära, vackra, underbara, snygga, fina vänner som accepterar mig precis som jag är. Det finaste någonsin med vänner <3
 
 

Piffa upp din frukost!

Kategori: Inspiration and motivation

Ännu en morgon, ännu en skål gröt. Jag älskar att äta frukost, det är så mysigt och givande! 
Det blev chokladgröt igen, receptet är enkelt och väldigt mycket godare än naturell havregrynsgröt.
 
1 portion
 
x 1 dl havregryn
x 2 dl vatten/mjölk
x 2 msk kakao
x 2 msk stevia
x 1 msk kaffe
 
Blanda allting, tillsätt kokos om du känner för det och in i micron 3-4 min på den medelhöga värmen.
Jag toppade med blandade bär och banan.
 
Nu ska jag rusa mot skolan, Chiao! 
 
 
 
   
 
 

After-eight bollar!

Kategori: Recipes and healthy food

 
Okej så alla vi som är suckers för choklad men ändå vill vara nyttiga, det finns ju ett solklart alternativ för oss! 
 
RAW!
 

Här kommer det tredje receptet som är på übergoda rawaftereight-bollar!
 
Lånar från http://www.rawfoodrecept.com som de andra :) 
 
 
Ingredienser
  • 5 dl cashewnötter
  • 1/2 dl honung
  • 7 droppar pepparmyntsolja
  • 1/2 dl rå kakao

Gör så här

  1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och kör igen.
  3. Rulla till bollar.
Detta går snabbt o göra, är omättligt gott och mättande. Innehåller som sagt inget gluten, laktos eller onaturligt socker. Perfekt för de som tänker på vad de stoppar i sig, för veganen eller för allergikern. Alla ska vi kunna njuta!
 
 
 

Siktar mot hela världen.

Kategori: Inspiration and motivation

Jag hade ett möte idag som slutade sent, sedan cyklade jag genom stan och letade jobb. Fick några nummer och det känns hoppfullt inför sommaren! Det var perfekt väder för att cykla, jag blev rent svettig och det kändes sjukt konstigt. Den varma årstiden har verkligen dykt upp över en natt! Det är så härligt att se när alla är ute och går, springer eller åker motorcykel. Jag vill bara pussa på allt och alla för det spritter i hela kroppen av vårkänslor!
 
Jag tänker dela upp i tre inlägg och visa er mina drömmar och förväntingar på mitt liv. Vad jag kommer kämpa för och sikta mot. 
 
 
En av mina största drömmar är att gå på ett plan helt själv eller med en kär vän, få utforska världen och lära mig annat än hur man ska göra läxor och när man ska gå och lägga sig. Jag vet att det finns en hel värld där ute så det är inte konstigt att jag känner mig instängd ibland? Jag vet att det finns så många vackra, helt sagolika och obeskrivligt svindlande platser där ute någonstans. Jag vill äta annan mat, lukta andra lukter och höra ny musik. Jag vill känna mig fri, att jag kan göra vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Jag vill känna solen slå mot mitt ansikte när jag vaknar och glittrande vatten som fångar min blick. Jag vill dregla över hur omåttligt storslagen världen kan vara. Tänk er att komma till en plats ni aldrig varit på förr? Ni vet inte var ni kommer om ni svänger gatan in...
 
Det finns någonting magiskt i det, plötsligt väntar en jazzbar precis runt hörnet och du kan höra en röst du känner igen men aldrig hört förr. När allting känns så bra att du tror att du drömmer? 
Saker du inte kunde föreställa dig finns där ute någonstans, du kanske inte ens behöver ta planet där ditt hjärta längtar? För mig inkluderar det att steka på stranden, dricka fruktiga drinkar och dansa hela natten.
Jag längtar, har aldrig längtat så mycket i mitt liv. Jag vill bara dit nu, alla beskymmer kommer vara som bortblåsta och världen kommer finnas i mina händer. Smutsiga pittoretska gränder, höga höjder, kristallblått hav, smaker du aldrig känt förr och känslor som bara kommer uppenbara sig på platsen. 
 
Det finns ingenting som stoppar mig, jag tänker hoppa, sjunga, dansa, skriva, baka, träna, äta, springa, skratta, smaka, lyssna, känna och älska <3
 

What´s your dream?

Kategori: Everyday

Har suttit och skrivit massa på ett ett inlägg med samma tema som jag delat upp i flera delar, något kul att se fram emot och följa?
 
Håll er uppdaterade mina älsklingar. 

Sovmorgons-frulle

Kategori: Recipes and healthy food

Chokladgröt toppad med röda, svarta vinbär och banan
 
 
Nu ska jag rusa till skolan! 

Vadå nyttig chokladfudge!?

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon jag tänkte tipsa alla hälsofreaks där ute om något väldigt gott till helgen, nämligen chokladfudge. Nyttig chokladfudge!
 
För bra för att vara sant för alla oss chokladälskare, ja men sant är det. Raw-chokladfudge innehåller inget mjöl, raffinerat socker eller mejeriprodukter så det är veganvänligt och också en väldigt snäll godsak för alla allergiker!
 
Lånar receptet från http://www.rawfoodrecept.com (=
 

Ingredienser

  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 msk agavesirap
  • 1/2 tsk vaniljpulver (vaniljsocker går lika bra)
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Smält kokosoljan i ett vattenbad.
  2. Häll i agavesirapen, vaniljpulvret och kakaon och rör Om.
  3. Lägg plastfolie i en liten skål och häll smeten i plastfolien.
  4. Ställ in i kylskåpet tills smeten stelnat.
  5. Ta ut den stelnade fudgen och skär upp i bitar och njuuut!
Det smakar som chokladfudge, underbart gosig choklad. Den går hur snabbt som helst o göra och den är himmelskt god! För bra för att faktiskt vara sant! 
 

Grymt rygg,axel & triceps-pass!

Kategori: Exercise

Tjohejtjollahoppsan! 
 
Jag har varit grymt taggad hela vägen till gymmet, på gymmet och hem från gymmet. Taggade så in i, det var så skönt att bara få kötta och känna mina muskler vibrera! Idag blev det rygg, axlar och tricepspass så det gnisslade om det! Ooooh så roligt det var! 
 
Jag testade några nya övningar som chin och dip assist, har aldrig riktigt varit bra på att häva mig upp men nu ville jag testa och jag började smått. Riktigt svår övning men jag lovar er att jag kommer greja det snart!
 
Incline chest 35 kg 10x1, 27 kg 10x3
Low back (korta snabba) 41 kg 10x4
Lat pulldown 35 kg (långa långsamma) 10x4
Row (två olika handtag) 41 kg 10x4
Chin med hjälpvikt: 55 kg 2x5
Dip assist med hjälpvikt: 41 kg 2x5
Overhead triceps 18 kg 10x4
Triceps dip 27 kg 10x4
 
 
 

RAW Hallonremmar!

Kategori: Recipes and healthy food

Lovade ju er att ladda upp receptet från de nyttiga (alldelesförbraförattvarasant) recepten som dessutom inte innehöll något socker, mjöl eller mjölkprodukter så det här är också väldigt praktiskt för såna stackare (som jag) som är känsliga eller allergiska mot gluten, laktos eller socker. Här kommer första receptet!
 
Lånar receptet från http://www.rawfoodrecept.com som dessutom har mycket annat smarrigt och sådär härligt nyttigt! 
 
Hallonremmar 
 

Hallonremmar:

  • 500 gram hallon (frysta eller färska)
  • 2 bananer
  • 20 dadlar

Gör så här

  1. Mixa till en slät smet, bred ut på bakplåtspapper i ett minst 0,5 cm tjockt lager (desto tjockare desto segare)
  2. Ställ in i ugn på max 50 grader med luckan på glänt i ca. 8-10 timmar.
  3. Vänd plattan när den är vändbar och torka andra sidan.
  4. Klipp remmar när den är torr och förvara gärna hoprullad mellan två bakplåtspapper.
KLART!
 
Detta är en VÄLDIGT stor sats remmar och som ni ser ska smeten torka i 8-10 timmar. Perfekta är att göra det när ni är lediga, sedan har ni ju snacks till hela veckan, man kan säkert toppa gröten med den, ha den som mellis när man ska dra från skolan direkt till gymmet och behöver en liten energikick efter passet.  
 
Rekommenderar verkligen dessa godingarna! 
 
 
 
 

Hittar jag det på gymmet kanske?

Kategori: Everyday

Efter en exemplarisk middag sitter jag nu och försöker få tag i hittegods... Så går det när man är en slarvmaja! Det har ringt nu i snart en halvtimme...
 
Efter jag fått tag på de ska jag dra mig mot gymmet och kötta lite, jag känner att det är dags för det idag, dessutom vill jag unna mig en välförtjänt sovmorgon imorgon. 
 
Se ya! 
 
Jag och en av mina saknade bröder <3

Tio positiva saker med helgen!

Kategori: Inspiration and motivation

Hej alla där ute som är vakna. Jag känner att jag behöver uppmärksamma det positiva som hänt i helgen så här kommer en liten lista!
 
 
 
  • Fredag: Förbättrade min Squat i smithmaskinen med 5 kg 
  • Fredag: Var på en fantastisk fin och rolig tjejmiddag hos en av mina bästa vänner
  • Fredag: Klädde upp mig, kände mig snygg, vältränad och fick komplimanger
  • Lördag: Fick en riktigt skön sovmorgon och en otroligt god lördags-frukost 
  • Lördag: Fick träffa min kära vän A, känna mig omtyckt och älskad för den jag är
  • Lördag: Lagade nyttig vegetarisk mat tillsammans
  • Lördag: Vi gjorde raw-food godis (recept inom kort) som smakade godare än godis...
  • Lördag: Såg en rolig film och myste i soffan med A med allt vårt hemmagjorda nytto-godis
  • Söndag: Åt min favvo-frulle
  • Söndag: Var på anställningsintervju och fick jobbet direkt
 

Ni som också kanske haft en jobbig och tuff helg, sätt er ner och kom på tio saker som kan få leendet att sätta sig på läpparna igen. Nu ska jag nanna kudde och det ska bli überskönt!
 
 

Rawfood-godis?

Kategori: Recipes and healthy food

Mer om detta sen, ska på en jobbintervju men innan det en frukost som kommer sitta så underbart i min mage! ❤

Fredagens svettiga pass!

Kategori: Exercise

Jag kom just hem från en otroligt mysig och rolig tjejmiddag hos min fina vän E. Vi har ätit god mat, spelat spel och pratat en del. Ett perfekt avslut på en hektisk vecka.
 
Nu till passet! 
 
Jag höjde vikterna så att jag verkligen skulle pressa allting jag hade, svetten rann som bara den och hjärtat dunkade i hela kroppen och allting jag rörde... 
 
10x4 Hip abuction 8 kg
10x4 Squat smith-maskin 35 kg 
10x4 Leg extension 5 kg
10x4 Leg curl (sittandes) 30 kg
10x4 Leg press 8 kg
10x4 Utfall ståendes 14 kg
10x4 Standing calf raise 5 kg 
 

Jag har mål, jag ser de, de är långt borta men jag ser dem. Jag är så inställd på att jag ska stärka mig själv, både psykiskt och fysiskt. Att ta hand om sig själv är en av de sakerna vi borde lära oss från barnsben, det är kanske inte alltid så himla självklart men ack så viktigt... 
 
 
 
Kommer inte kunna gå imorgon men så värt det! 
 

LEG FRIDAY!

Kategori: Exercise

Detta är jag just nu, att stå upp på en full buss med massa packning är inte den bästa idén efter ett utmattande benpass. Jag har ALDRIG svettats så mycket som idag! Det bara rann och jag ökade mina vikter på nästan varje övning. Detta är en bra dag, den blir bättre, tjejmiddag ikväll! ❤

Mitt mantra

Kategori: Inspiration and motivation

 
Det här är mitt mantra, vad jag strävar efter hela tiden sedan får vi ju inte glömma bort att skratt och glädje betyder mycket för en välmående kropp. Jag kom precis hem är helt slut efter massa jobb. Tekniskt sätt har jag "gått i skolan" i tretton timmar idag... ehe
 
Så sov nu gott alla och så ser vi fram emot en underbart god och uppiggande frukost imorgon bitti, sedan är det benpass för mig åh jag längtar! <3

PULIG FRULLE

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon alla goa och glada! (=
 
Jag somnade till slut, fick sjunga mig till sömns... 
Nu äter jag en stadig frukost innan jag slänger mig på cykeln till skolan. Idag är en fullspäckad dag med projektarbete efter skolan, jag kommer inte vara hemma förrän sent och jag hinner inte träna idag heller. Menmen så är det ju ibland.
 
Vad har ni för er?
 
 
Proteingröt med linfrön, toppad med mandlar, valnötter, äppelmos och kokos. Banan-milkshake, kaffe och en kiwi på det! 

En sång för tre år sedan.

Kategori: Music

Jag kan inte sova, funderar på drömmar om livet och meningen med livet. Jag blir alltid så när jag är trött. Jag har alltid älskar att sjunga och när jag ser denna videon på mig, fjorton år gammal så kan jag inte tycka mer än att jag utvecklats som sångerska och att jag ser ung ut haha.... 
 
godnatt tror jag... 
 
 
 

Onsdagshurtighet! ❤

Kategori: Everyday

Hej har haft fullt upp med skolarbeten och jobb. Har lyckats få massa gjort idag så känner mig lite lugnare inför nästa vecka. Hoppas ni sover gott inatt, det ska jag också göra! 💜

Dagens pass!

Kategori: Exercise

Hallå där!
 
Morgonpass var det ja, körde armar, rygg och mage idag. Gav mig fan på att klara avfällningsrodd på kettlebells imorse, det gjorde jag också! 
Fast att jag försov mig imorse hann jag förbereda en liten fruktsallad och ett ägg till efter träningen. Därför fick jag en perfekt återhämtning efter passet! (=
 
  • Uppvärmning: Crosstrainer (total body) + löpband 15 min sammanlagt
  • Abdominal: 36 kg 10x3
  • Inline chest: 10x1 + 6x2
  • Kettlebells avfällningsrodd: 8 kg 10x3/ sida
  • Kettlebells rysk twist: 8 kg 10x3/ sida
  • Medicinboll-situps med min vän Linn
  • Bänkpress: 15 kg x10
  • Deltoid fly: 23 kg 10x3
 

08|04|13

Kategori: Exercise

Idag hade jag myror i brallan...
Jag brukar vara svintrött efter dagen i köket men istället ville jag gå ut och busa med min kära kusin Viggo i solen. Det är så härligt med värmen och solen igen! 
Fick inte nog av det.
 
Nä jag har nämligen bestämt mig för att hålla mig till träningen jag körde förra veckan, det kändes bra, hurtigt och inte för krävande. Så intervallträning var det idag ja, försökte läsa på lite om jag kunde köra något program som skulle passa mig så jag körde min egen grej. Vill utvecklas på mitt sätt. Min max-speed vad 3,02 min/km och jag sprang 200 meters intervaller med pauser mellan. Jag belv helt slut, kämpade verkligen med att få upphastigheten och att hålla den. Men jag har bestämt att jag tänker kämpa varje dag, varje timme, varje minut och sekund för att nå de målen jag vill, för att bli sådär hälsosam, aktiv och sjuhelvetes stark som jag alltid velat vara.
 
Så nu efter en dusch planerar jag redan nästa pass som blir imorgon bitti. Gymmet, överkroppspass. 
 
Puss!
 
 
Bilder från min dag
 
 

Degseg

Kategori: Everyday

Jag sov till halv två idag, antar att jag var trött... Egentligen har jag massor att göra idag men gårdagen var en tuff och känslomässig dag så jag ligger istället i sängen och gör ingenting. Det kan vi behöva ibland det också.
Jag har dessutom världens skönaste säng, vi köpte ny för en vecka sedan.
 
Snart rullar vardagen igen och jag kommer inte hinna tänka innan det är helg igen. Laddar upp nu. 
 

Lördagslyx-lunch!

Kategori: Recipes and healthy food

Hallå! 
Har fullt upp med ärenden men jag slänger in en bild på min lunch. Om ni vill ha receptet så släng in en kommentar! 
 
 
 
 
Vanilj & kokosplättar med färsk frukt

Hallonfroyo en fredagskväll som denna!

Kategori: Recipes and healthy food

Min kväll blev mys, somnade i soffan när jag kom hem. Var helt utmattad. Har sedan ätit underbar middag med familjen och vi satt kvar länge och pratade om veckan som gått. Idag var min vilodag, det är första dagen i veckan jag inte tränat. Jag kände för en nyttig efterrätt som ändå var mumsig och jag hittade ett recept på Fitspoorations´s blogg. Det blev hallon froyo, hur lätt och mumsigt som helst!  
 
 
1 portion

1 dl turkisk yoghurt
1 dl frusna bär (jag hade hallon)
Sötningsmedel/socker (jag använde steviaströ)
 

Mixa yoghurten med de frusna bären, tillsätt sötningsmedel. Det ska se ut som tjock smoothie.
Sätt in froyon i frysen i ca 30 min. När du tar ut den känns den som glassaktig.
Toppa med något lyxigt, t.ex. kokos, bär, frukt eller som jag använde: turkisk peppar.
 
Kändes nyttigt och friskt, blandat med turkisk peppar på toppen var det ju himmelskt för en sådan lakritsälskare som jag.
 

Puss & Godnatt
 
 

Fredagsmys

Kategori: Everyday

Okej okej jag kommer inte kunna gå imorgon... Värken nu är så att jag haltar, då vet jag att passet gjorde nytta! Jag är trött efter de fyra skoldagarna vi haft efter lovet och jag längtar efter att få gosa ner mig i min säng redan nu... Men först fredagsmys med familjen och sånt. Ha det <3
 
 

Hälsosamt och förbannat gott!

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon, jag är en sådan där liten nörd som fotograferar nästan allting jag äter, jag vill att det ska se snyggt ut, både maten och dukningen. Jag vill att målet ska vara aptitretligt och att det ska kittla i fingrarna efter att få ta första tuggan. Mat ska tillföra bra energi till våra kroppar men jag tycker också det ska skänka lite glädje. Skönaste stunden på dagen är väl när man kommer hem från jobbet/skolan och får sitta vid middagsbordet med sina närmsta. Det är faktiskt lättare än man trodde att göra nyttig, god och fantastiskt fin mat.
Jag är fortfarande i nybörjarstadiet men jag kan ju försöka inspirera er lite till att inte äta degiga mackor. Jag äter nästan inte mackor alls längre, för den maten jag gör är ju så mycket godare än att bara alltid äta mackor. Frukosten är nog mitt specialmål, jag tycker som sagt att det är viktigaste målet på dagen för det ska vara en bra start på dagen för att resten av dagen ska gå fint. Jag tycker lunchen och middagen är det svåraste att tänka übernyttigt... Det blir liksom det det blir och det jag är sugen på. Jag tänker mycket mer nu än innan att jag behöver mycket protein  <---- långsamma kolhydrater <----  och vegetabiliskt fett <---.
De är de bästa näringskällorna mina vänner!
 

Det är såklart inte förbjudet att unna sig ibland eller att äta smör på mackan tex. Men se till att få i dig någonting av detta varje dag.
  • Ägg på frukostmackan?
  • Fullkornspasta till köttfärssåsen istället för vit?
  • Avokadosallad på lunchtallriken?
  • Yoghurt till mellis toppad med bär?
Listan är oändlig, tänk lite "outside the box", låt er inspireras av alla fitnessbloggar som virvlar runt i cyber-världen eller läs på om lite näringslära. Det kommer göra kroppen gott, dessutom får du lära dig massa på köpet. Två flugor i en smäll!
 

Någon jag alltid låter mig inspireras, en blogg som jag följer slaviskt är
http://fitspooration.se/
 
Hon är lika gammal som jag, vi delar lite samma erfarenheter och hon inspirerar och motiverar mig med alla hennes GRYMMA recept och träningsvideos, tränings-schema och hennes positiva attityd!
Kolla in hennes blogg!
 
 
 
 
 
 
                  

Legday! OBS! Efterlyser sömn!

Kategori: Exercise

God kväll alla goa och glada! =)
Idag var det legday för mig, dvs gymma med fokus på benen & gompalallan så hårt att man känner sig som en yr spaghetti efter... Jag testade smith-maskinen för första gången någonsin. Det blev squats (benböj på svenska haha) 
 
Jag kändes att jag utvecklades, provade fram rätt teknik och att jag fann fokus i pumpandet. Riktigt skön känsla.
Jag tänkte skriva upp mitt pass här på bloggen men så klart skulle min mobil ladda ur och jag hade inget papper eller penna med mig. Suck... Det får bli nästa gång. Men jag känner att jag har fått ihop ett ganska roligt och utmanande ben-program och hela min tränings-vecka har ju gått super. Ett schema att hålla mig till i framtiden? Vi får se, jag vill ha möjlighet att bestämma i stunden, att få vara lite spontan helt enkelt! 
 
Hoppas ni också kommer sova som små bebisar hela högen, jag kommer somna som en stock nu... 
 
Natti <3
 

Busy day

Kategori: Everyday

Idag har jag möte, sedan kilar jag iväg på middag hos min kärakära vän och efter det ska vi kötta på gymmet tillsammans! Detta blir en bra dag 🎀

Spädbarnssömn och übergod frukost!

Kategori: Recipes and healthy food

Godmorgon allesammans!
Har ni sovit gott? Själv har jag sovit som en bebis, har sovit riktigt djupt. Jag antar att jag var helt slut efter gårdagens bravader haha... 
 
Nu ska jag käka frukost, har en liten sovmorgon så jag har ganska lång tid på mig. Jag älskar att få äta mitt första mål för dagen långsamt och njuta. Det är trots allt vår start på dagen, Så jag ska titta på lite Grey´s anatomy och avnjuta min havregrynsgröt toppad med bananslantar och en klick jordnötssmör. 
 
Ha en bra dag! (=
 

Lycka!

Kategori: Health and happiness

Idag har varit en perfekt dag, det var riktigt varmt ute och vårigt som aldrig förr kändes det som. Nu sparkar vi vintern i röven och välkomnar våren, solen och det varma vädret med öppna armar. Jag blir som en helt ny människa de första dagarna det blir vår. Ingenting kommer i kapp lyckan jag känner. Jag tror det kallas vårrus?
 
Jag går och sjunger och fånler när solen värmer mitt ansikte. Åh så skönt, så härligt och underbart! Förälskad i våren.
 
Magdansen gick super, jag lärde mig massa nytt och fick ett nytt tänk så jag gick direkt hem och dansade loss. Varför är det så mycket lättare på rummet än i danssalen? Jag borde strunta i att jag blir iakttagen och bara njuta som jag gör när jag dansar hemma... Jaja, det löser väl sig när jag känner mig säkrare.
 
Så, milen avklarad och orientaliskt dansande i ca 2 timmar idag. Ganska bra jobbat, eller vad säger ni? 
 
Nu är jag helt slut i kroppen, ska sova i min übersköna säng! 
Puss & Godnatt!
 

 
 

Perfekt dag för långdistanslopp

Kategori: Exercise

Jag sprang milen igen! Så längesen sedan sist. Jag tog mig ut i eftermiddagssolen och sprang. Det var så skönt att känna utmattningen igen, det tunga flåset och min röst inom mig som sa "Du klarar detta, kötta, pressa, du ska klara detta"
 
Jag känner mig som mest levande i mina smutsiga löparskor, med musiken lite för högt i lurarna och svetten rinnandes nedför de konstigaste ställena. Kroppen värker men endorfinerna pumpar utav helvete.
 
Nu ska jag rusa vidare till magdansen, har dansat loss lite nu innan. Våren, våren åh tack våren för att mitt humör är så underbart lyckligt och PEPP!
 

Goa & svettiga pass!

Kategori: Exercise

Morsning korsning!
 
Jag tänkte skriva lite om mina goa & svettiga träningspass den senaste veckan. Jag jobbar för att få ihop ett bra program att köra och jag funderar på hur många pass i veckan jag har råd att vara på gymmet. Jag är inne på att trimma min kropp, inte inför endast sommaren utan inför resten av mitt liv!
 
Vill såklart ha tonade muskler och en förbannat bra kondition. Jag tänker inte gå på någon diet, jag tror det går folk åt huvudet på helt fel sätt med att begränsa sin kosthållning.
 
Så, intervallträningen och långdistansen är spikad. Så länge jag har längtat efter det bättre och ljusare vädret så jag äntligen kan klampa ut med mina sletna löparskor och kötta sönder!
 
Styrketräningen delas upp i under & överkropp. Iallafall temporärt. 
 
Under lovet hade jag tid att ta mig till gymmet när jag kände för det, det kändes underbart att inte vara begränsad utan att handla lite mer spontant. Vardagen måste planeras vare sig man vill det eller ej. Jag körde ett pass med min kära vän Linn som blev mer eller mindre överkroppspass med mindre fokus på maskiner och mer fria vikter. Vi körde rodd och sedan testade vi på kettlebells för första gången, det var en övning speciellt (avfällningsrodd) som fick mig att kämpa extra mycket.
Inom fria vikter finns det ofta regler om hur hållningen ska vara men jag tror också att det handlar om att få in övningen och känna att man har rätta tekniken. Det är nog det svåraste, vet man hur övningen ska kännas i kroppen så är det bara att centrera sin styrka och kötta på! 
Dagen efter när jag haft en riktigt motiverande danslektion kände jag sådär spontant för att ta mig till gymmet. Körde underkropp, fokuserade på att lära mig squats som alla i hela hälso och fitness-världen tjatar om. Att bara våga gå fram mot spegeln och testa vikter är en utmaning.  Igår körde jag ett grymt intervallpass i uppförsbacke. Jag flåsade som aldrig förr och tänjde på mina gränser när jag pumpade uppför backen. Jag tror jag nådde min maxpuls, mina ben kändes som gelé efter passet! Härligt!
Morgonen därpå, dvs imorse stack jag tll gymmet istället för att sussa gott som mina klasskamrater gjorde, jag fick ihop ett bra överkroppspass tror jag. Känner mig pepp och tänker lära mig ännu mer, för er som är intresserade av styrketräning finns det en jävligt pepp hemsida med massa tips, videor hur du gör olika övningar och långa intressanta faktadelar om fitness och hälsa.
 


 

 
                               
 
 
 
 

Vändpunkt.

Kategori: Health and happiness

Idag var en vändpunkt, det är jag helt säker på. 
Jag accepterar det förflutna, är inte rädd för att se tillbaka för det är det som tagit mig där jag är nu. Var stolt. 
Jag tänker nu fokusera all min energi på framtiden, det jag vill ska hända, det jag kan bestämma över och påverka. Göra mitt bästa och veta i mitt hjärta att jag förtjänar detta. Jag känner inte längre på samma sätt att det finns måsten, jag prioriterar och väljer bort, tar ansvar och belönar mig. Jag värdesätter mig själv.
 
Sjutton år. Ja, så är det väl. Ganska erfaren, äldre själ, en hälsosam ung kropp och ett barnsligt sinne. Det är jag i ett nötskal. 
 
Nuet är balansen mellan det förflutna och framtiden. 
 
 

Vårrus!

Kategori: Health and happiness

Nu är det dags för den där spontanpromenaden på stranden i solnedgången med en fin vän, dags att byta till svalare skor, dags att byta vinterdäcken och dags för uteserveringarna att ploppa upp. Ni vet väl vad jag pratar om?
Våren är äntligen här!
 
För mig betyder det betydligt många fler löprundor, lyckofnatt i solen, sitta ute och läsa en bok, le mycket oftare och vara så mycket piggare...
 
Vi fylls med vårruset, kärleken och småskratten känns nära. Allting känns mycket lättare, solen syns mycket mer till och vi alla blir mer inspirerade och motiverade till att göra något med våra liv. På våren är det nuet som räknas och benen spritter efter att få komma ut och ta del av glädjen! 
 
 
 

Svettigt

Kategori: Exercise

Jag fick ihop ett riktigt svettigt pass imorse och hjärtat dunkade i hela kroppen! Ett riktigt skönt sätt att starta dagen på ❤

Pre-workout breakfast

Kategori: Health and happiness

Första dagen efter lovet idag, jag ska ta en runda på gymmet innan skolan för att få några extra endorfiner till hjälp denna dag. Det hjälper också till att vända tillbaks på dygnet! 
 
Tänkte köra axlar, rygg, biceps, triceps och mage idag, önska mig lycka till! 
 
Frukost i sängen, mmmm...